Gebroek 68, 6043 GS Roermond

Cloud backup

Een cloud backup is een kosten efficiënte manier om uw backups te regelen. Bij De IT Afdeling is het mogelijk om uw computer, Nas, server en zelfs rechtstreekst uw Office 365 en Google G Suite gelijk koppelen voor een backup in de cloud. Afhankelijk van uw wensen zijn er diverse mogelijkheden als het gaat om cloud backup, georganiseerd door De IT Afdeling. Meer weten over een backup in de cloud? Neem dan contact op met een IT specialist van ons ICT bedrijf of lees hieronder verder.

Home » Cloud backup

Mogelijkheden en kosten

Buiten de kosten voor een cloud backup, levert het ook veel op, zonder dat u daarbij stil staat. Kiest u bijvoorbeeld voor een lokale backup, komt er veel meer bij kijken. Zo moet deze op een aparte locatie worden opgeslagen om het echt veilig te maken. Een goede lokale en veilige backup kost al snel 80 euro per maand voor 100 GB. Daarbij komt dat medewerkers de tapes iedere dag moet vervangen, weg moet brengen naar een veilige locatie plus het aanschaffen en onderhoud van hardware. Dit zijn vaak kosten waar niet aan wordt gedacht wanneer er naar de mogelijkheden omtrent lokale backups. Bij een backup in de cloud door ons ICT bedrijf vallen deze kosten allemaal volledig weg.

Afhankelijk van de systemen waar de data op staat, zijn er verschillende mogelijkheden voor een cloud backup. Zo is het mogelijk om op een lokale server of lokaal werkstation een backup programma te installeren. Deze zal dan dagelijks alle gewijzigde bestanden uploaden naar de backup cloud. Zo is het bij Office 365 of Google Workspace zelfs mogelijk om de data rechtstreeks vanuit de cloud naar een andere cloudlocatie kopiëren. Zo heeft u een zeer veilige backup zonder hier extra naar om te kijken. Als IT bedrijf kunnen wij dit allemaal voor u regelen.

Waarom cloud backups?

Zoals gezegd levert een cloud backup veel op ten opzichte van de lokale backup. Zo kan De IT Afdeling uw nieuwe backup in de cloud opzetten en gemakkelijk integreren in uw bestaande systemen. Daarnaast hoeft u geen hardware meer aan te schaffen en bent u niks kwijt aan onderhoudskosten. Ook is het mogelijk om vanaf ieder soort apparaat, van desktop en laptop tot aan de smartphone, een backup te maken. Natuurlijk werken wij bij ons ICT bedrijf met volledig encrypted backups zodat ook echt alleen u bij uw gegevens kan. Dit maakt het de meest veilige manier van een backup maken.

De IT-Afdeling: Backup oplossingen in de cloud

De IT Afdeling biedt u gepersonaliseerde backup oplossingen in de cloud. Vanuit de basis zijn onze backup clouds al zeer veilig ingesteld, maar het is ook mogelijk om dit verder te personaliseren. Heeft u specifieke wensen zoals een juridische verplichting tot het langer bewaren van de backup of wilt u de toegang van backups afschermen? Ons ICT bedrijf kan hierbij onafhankelijk adviseren en natuurlijk ook helpen. Wij hebben al vele jaren ervaring met het inrichtingen van backups in de cloud met onder andere Microsoft 365, Google Workspace, Network Attached Storage (NAS), werkstation, servers (Windows en Linux) en natuurlijk online bestandopslag zoals Dropbox.

Als IT specialist werken wij volledig platform onafhankelijk, zo kunnen we u op de beste, onafhankelijke, manier adviseren en het product inrichten voor de beste prijs. Ook als u verschillende producten wenst te combineren met specifieke wensen is er altijd een oplossing. Waar andere IT bedrijven werken met specifieke merken, geven wij u de keuze over alle mogelijkheden, ook als dit op maat moet worden gebouwd. Meer weten over de diensten van De IT Afdeling? Neem dan contact met ons op om alles te bespreken.

Contact

Gebroek 68, 6043 GS Roermond