Password Manager

Een password manager zorgt ervoor dat u op al uw accounts een volledig uniek en sterk wachtwoord aanmaakt. Er zijn hier verschillende opties voor afhankelijk van uw wensen. U kunt bij ons ICT bedrijf onder andere kiezen voor de lokale manager met Keepass, een browser geïnstalleerde versie zoals LastPass, een lokale versie met KeePass of een zelf gehoste versie zoals Bitwarden.

Waarom een password manager?

Als mensen geen wachtwoordmanager gebruiken, gebruiken ze vaak hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts en dat is natuurlijk niet veilig. Zodra iemand dit wachtwoord achterhaalt, kunnen zij dus op meerdere plekken inloggen. Het is daarom verstandig om voor ieder account een uniek wachtwoord te gebruiken, en dan natuurlijk wel een wachtwoord dat lastig te achterhalen is. Het kan lastig zijn om al deze wachtwoorden te onthouden.

En daar zijn de makers van wachtwoord (password) managers op in gesprongen. Deze programma’s kunnen sterke wachtwoorden maken én bewaren. Hierdoor hoeft u de lastige wachtwoorden niet allemaal te onthouden. Ons ICT bedrijf kan je daarbij helpen en erover adviseren. Dankzij een goede password manager gebruikt u alleen nog maar sterke wachtwoorden die niet te achterhalen zijn. De manager maakt deze automatisch aan en bestaat uit willekeurige cijfers, hoofdletters, kleine letters en symbolen.

Dankzij één centraal wachtwoord van de wachtwoord manager heeft u toegang tot al uw wachtwoorden. Eigenlijk is een wachtwoordmanager dus een soort digitale kluis vol met wachtwoorden. Natuurlijk is het belangrijk om voor de manager wel echt een goed wachtwoord te verzinnen. Zo is het verstandig om een 2-factor authentificatie in te stellen en een heel sterk wachtwoord, of liever nog een wachtzin. Laat u adviseren door onze IT specialist.

Beveilig uw wachtwoorden

Password manager van De IT Afdeling

Bij De IT Afdeling zijn wij niet verbonden aan één bepaald merk. Wij kunnen u dus altijd onafhankelijk adviseren en oplossingen op maat aanbieden. Daarnaast is het mogelijk dat wij uw medewerkers trainen op het juiste gebruik van de wachtwoordmanagers. Daarnaast is het mogelijk dat wij de managers voor u beheren en ook updaten. Vooral het goed inregelen van password policies is belangrijk. Zo bent u verzekerd dat iedereen binnen uw organisatie op een verantwoorde manier met zijn of haar wachtwoorden omgaat dankzij een password manager die is ingesteld door een IT specialist. U beperkt hiermee de kans op het lekken van wachtwoorden en gevoelige gegevens of informatie.

De tijd van onveilige wachtwoorden en altijd maar hetzelfde wachtwoord zou eigenlijk allang achter u moeten liggen. Maar helaas is het niet zo. Kies daarom voor een wachtwoordmanager zodat u zeker weet dat u veilig te werk gaat. Zorg dat bedrijfsinformatie veilig blijft en zorg voor een password manager voor al uw werknemers. Weet u niet welke u moet kiezen of waar u op moet letten? De IT Afdeling kan u onafhankelijk adviseren, de wachtwoordmanagers op de juiste manier instellen en bovendien beheren en updaten mocht u dit nodig achten. Neem contact op met ons ICT bedrijf voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.