Veel Gestelde Vragen

IT is een vakgebied dat veel vragen oproept. Als men eenmaal antwoord op een vraag denkt te hebben, komen er nog vijf andere vragen omhoog. We hebben dan ook de meestgestelde vragen op een rij gezet!

Waarom kiezen voor een Cloud oplossing?

De Cloud biedt hoge beveiliging en een model waar u alleen betaalt voor wat u gebruikt. Hierdoor kunnen uw IT kosten inzichtelijk en beheersbaar worden. Daarnaast kun u vaak relatief simpel en snel op- en afschalen als u een flexibel personeelsbestand heeft.

Ben ik verbonden aan een enkele Cloud provider?

Afhankelijk van uw huidige situatie kan het verstandig zijn om in eerste instantie te richten op een enkele provider. Dit vergemakkelijkt het proces van een “lift and shift” zodat u snel direct gebruik kunt maken van een goede Cloud oplossing. Nadat uw IT in de Cloud is ondergebracht, kunt u op uw gemak rondkijken of andere providers u een beter alternatief bieden, zodat u of betere prestaties krijgt, of lagere kosten.

Waarom de IT-afdeling?

Wij werken inmiddels met klanten door heel Europa, en veel ook binnen de financiële sector. Hierdoor zijn wij uitstekend geschikt om ook diep op uw vraagstuk in te gaan betreffende beveiliging en schaalbaarheid. Deze expertise krijgt u ook van ons als u een kleiner bedrijf bent, en u profiteert van de automatisering die wij al in huis hebben. Wij leveren ook een breed scala aan producten, waardoor u met een partij te maken heeft voor bijna al uw IT-zaken.

Wat is "Lift and Shift"?

“Lift and Shift” is een algemene term die wordt gebruikt om lokale IT-oplossing als een exacte kopie in de Cloud in te richten. Heeft u bijvoorbeeld lokale servers draaien waarop uw applicaties zijn geïnstalleerd? Dan is het noodzaak om met zo min mogelijk veranderingen dit in de Cloud onder te brengen. Nadat deze eerste fase is afgerond, kunt u de oude lokale installaties een voor een af gaan schakelen, en kunt u beheerst over naar de Cloud.

Hoe veilig is de cloud?

De Cloud is in vele gevallen nog beter beveiligd dan uw lokale installatie. Veel van uw infrastructuur is inmiddels beschikbaar als een volledig door de Cloud provider beheerde instantie. Hiermee worden beveiligingsupdates automatisch geïnstalleerd. Ook wordt het vele malen makkelijker om uw medewerkers beter te beschermen door gebruik van 2FA login en bijvoorbeeld tegen phishing e-mails.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op en stel jouw vraag.

Neem contact op